Navigation Menu+

De Lelie

Posted on sep 15, 2010 by in Boot Lelie, homepage | 0 comments

Met een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten varen is het leukste wat er is!

COVID19 update 

Ik mag varen met een klein groepje, liefst uit een gezin 4-6 personen.

Natuurlijk zal ik de boot voor en na de vaart ontsmetten, zijn er genoeg desinfectie mogelijkheden voor je handen aan boord en ben ik als schipper gezond en draag een mondkapje.

Ik ben zelf erg bang om het op te lopen en besef dat veel van mijn gasten in de risicogroep kunnen zitten en ben daarom ook erg serieus in het naleven van de RIVM regels.

De boot heeft genoeg ventilatie mogelijkheden, dakluiken schuifdeuren voor, schuifdeuren achter, zijraampjes die allemaal open kunnen zodat het niet een benauwde dichte ruimte wordt.

Ook met regen kunnen er schuifraampjes en achterschuifdeuren open om een goede ventilatie aan boord te hebben. Over het algemeen, als het niet ook nog eens keihard waait, regent het niet naar binnen.

De kachel kan aan voor warme voeten mocht dat nodig zijn.

Helaas mag er op dit moment niets genuttigd worden aan boord.

Zowiezo zal ik natuurlijk nog soepeler zijn met het verplaatsen en afzeggen van vaarten dan normaal, omdat het voor ons allemaal onzekere tijden zijn.

En het is super leuk als je weer bij mij aan boord komt om door de mooie grachten te varen en het samen zijn te vieren, maar een goede gezondheid gaat boven alles..

Maar bel gerust om te overleggen wat mogelijk is!

Jasmijn 06-48402990 of mail naar info@jasmijn-rondvaart.nl

 

 

Verjaardagsfeestjes, bedrijfsuitjes, familiefeest, bruiloft,  afstuderen, zoveel jaar getrouwd, of buitenlandse mensen die over zijn en die je de mooie grachtenpanden van Amsterdam wilt laten zien…Heerlijk relaxed varen door Amsterdam met een drankje en hapje, muziekje erbij…

Er is altijd wel een reden te verzinnen om met de Lelie een boottochtje te organiseren.

Huur de boot het hele jaar door, elk seizoen is mooi in de grachten van Amsterdam,

het blijft een geweldige stad, en je blijft nieuwe dingen ontdekken!

 Ik, Jasmijn van Jasmijn Rondvaart denk graag met je mee om er een onvergetelijk uitje van te maken!

Rondvaartboot de Lelie is een voormalig binnenvaartscheepje uit 1920.

Ze is 100 jaar oud op 10 Augustus 2020!

In 1962 is de boot omgebouwd tot rondvaartboot, met de opbouw van een oude stadsbus, dat maakt de Lelie uniek en apart, er is er maar één van.

De Lelie is een geregistreerd VAREND MONUMENT & HISTORISCH BEDRIJFSVAARTUIG bij Federatie varend erfgoed Nederland FVEN   klik op de link om de geschiedenis te lezen.

  • AANTAL PERSONEN ( 1,5 meter afstand ) Max 5-6 personen, of 10-12 ( dan zijn het 5-6 stelletjes.) Als het regent 5 personen, of 5  stelletjes, als je in open kuip kan zitten met mooi weer kan de Lelie 6 individuele gasten mee, of 6 stelletjes of huishoudens.
  • Dakluiken, voordeuren, achter deuren en bovenschuifraampjes kunnen open. Genoeg ventilatie mogelijkheden i.v.m. coronavirus.
  • Microfoon / cd speler met mp3, I phone, USB en  i-pod aansluiting aan boord
  • Toilet
  • Verwarming in de winter
  • In de open achterkuip mag gerookt worden.
  • De route en opstapplaatsen zijn flexibel.

Zet een muziekje op en pak zelf een drankje, het is al snel gezellig aan boord van de Lelie.

Met mooi weer kan je heerlijk van de zon genieten in de open achterkuip, dakluiken open en ontspan…

 

Voorbeelden van opstapplaatsen die kosteloos zijn: (in overleg)

Anne Frankhuis/ Westerkerk= Keizersgracht steiger, Prinsengracht/ Leidsegracht=Dikker en Thijs steiger,  Brouwersgracht=Herenmarkt, NEMO, Zwanenburgwal, EDEL
CS= Oosterdokseiland naast Sea Palace ( OOSTERDOKSPARKING), Koepelkerk/Singel, Lizboa/ Loyd hotel, Europarking/ Waterkant, van Puffelen op Prinsengracht, Keizersgracht/ Rode Hoed, Singelgracht/ DNB = Albert Cuypsteiger, Singel/ Vijf vlieghen, Singel/ Odeon

Muziekgebouw aan het IJ= Zouthaven, Stopera, Eden hotel, Amstel/Blauwbrug= Breitner steiger, T.o.v. Scheepvaartmuseum, Hermitage= steiger op nieuwe Keizersgracht zjkant Hermitage, Carré, 
Rijksmuseum= steiger zonder bord naast museumbrug, Brouwerij het IJ/ de molen, Tropenmuseum, Bickers aan de werf,

Singel, Herengracht, keizersgracht en Prinsengracht op verschillende hoogtes palensteigers en nog veel meer in overleg. 

 

De Lelie voldoet aan alle Scheepvaart Inspectie veiligheidseisen, en is goedgekeurd voor vaargebied 3: Amsterdam & vaargebied 4: IJburg, Zaandam, Haarlem,Waver, Winkel,  Bullewijk en Holendrecht ( ronde hoep).

TARIEVEN  

 


Lelie

Lelie zijkant
Lelie vanuit de kuip Lelie binnen Lelie varen