Navigation Menu+

Buffetten

Posted on jan 4, 2014 by in Buffet, Catering, homepage | 0 comments

BICKERS AAN DE WERF CATERING

Hoge kwaliteit catering vind ik erg belangrijk, gelukkig vinden Danielle en Raymond van restaurant Bickers aan de werf dat ook!

Danielle (de gastvrouw) en Raymond ( de kok) runnen al vanaf 2004 succesvol mijn lievelingsrestaurant Bickers aan de werf in het Westerdok.

Meerdere keren hebben ze de 1e prijs van de restaurantweek gewonnen!

bickers aan de werf

Ik was dan ook superblij dat ze ja zeiden op mijn vraag of ze voor de Lelie de catering wilden verzorgen:)

Ze halen de ingrediënten voor de catering zoveel mogelijk bij lokale bedrijven en het liefst biologisch.

En  werken met seizoensgroenten, vis en  wild.

Denk aan Beemsterlant’s varken, bonbons van Jordino, ossenworst van de beroemde slager Louman in de Jordaan, ze hebben overal hun  adresjes om altijd  de beste kwaliteit catering te kunnen leveren.

Mochten er dieetwensen/ allergieën /moslims/ halal vlees/ vegetariërs zijn horen zij het graag zodat er een passende maaltijd geleverd kan worden. 

Bij een buffet hoort een gastvrouw , vaartijd + 2 uur a € 30,- ( 2 uur € 120,-, 2,5 uur € 135,-, 3 uur € 150,-) 

BICKERS TAPAS BUFFET € 28,- pp

KOUD:

  • Spaans brood en crackers
  • Mayonesa con aioli (Mayonaise met knoflook, heerlijk op Spaans brood)
  • Pimientos, Berengena Picantes (salade van gemarineerde paprika, aubergine)
  • Ansjovis con aioli (Ansjovis in knoflook olijfolie)
  • Queso Manchego (Spaanse kaas)
  • Serrano / Pata Negra (Spaanse rauwe ham)
  • Pincho de Chorizo (Spaans pikant worstje)
  • Tortilla a la Espanola (Spaanse aardappelomelet)

WARM:

  • Champinones en adobo (Gemarineerde champignons)
  • Pollo en salsa de ajo (Kippenpootje gegaard in Spaanse kruiden)
  • Albondigas Caseras (Gehaktballetjes van het huis, in milde tomatensaus)

 

 

BICKERS ITALIAANS BUFFET € 30,- pp

KOUD:

  • Italiaans brood en crackers (Focaccia, crostini )
  • Verschillende tapenade
  • Tortellini salade met ricotta, zongedroogde tomaatjes en pesto
  • Rucola salade met Parmezaanse kaas, olijven (dressing apart)
  • Gemarineerde Taggiasche olijven « Costa Ligura »
  • Caprese (mozzarella, basilicum, tomaat)
  • Ansjovis in knoflook olijfolie, sardientjes
  • Verschillende soorten Italiaanse kaas
  • Anti pasti van Carpaccio, Bresola, copa di Parma

WARM:

  • Roseval aardappeltjes
  • Gehaktballetjes van het huis, in milde Italiaanse tomatensaus
  • Kalfsragout met Fungi (paddenstoelen)

DESSERT:

  • Cappuccino mousse met Cantucini
  • Slagroomsoesjes met Amaretto

 

 

BICKERS HOLLANDS BUFFET € 30,- pp

KOUD:

  • Diverse soorten brood (noten, olijven en kruidenbrood) en gezouten boter
  • Kropsla met gekookt eitje, tomaat en komkommer en sladressing
  • Salade van Hollandse blauwe kaas met rood fruit
  • Ossenworst, leverworst van Louwman
  • Gerookte makreel op toast
  • Hollandse garnalen met cocktail saus
  • Nieuwe haring op roggebrood
  • Reypenear kaas van het mes

WARM:

  • Gemarineerde Kip-sate van de plaat met satésaus
  • Hollandse gehaktballen in de jus
  • Aardappeltjes uit de oven
  • Hollandse groenten

DESSERT:

  • Bitterkoekjes bavarois
  • Chocolade mousse
  • Slagroomsoesjes

 

 

BICKERS JAPANS BUFFET € 37,50 pp

  • Edame bonen (licht gezouten)
  • Wakame Salade (Japanse zeewiersalade met sesam en rode peper)
  • Avocado in zeewier (Nori)
  • Sushi rol divers
  • Sashimi van Zalm en Tonijn
  • Salade van gemarineerde kool en komkommer
  • Oesters op Oosterse wijze met soja, koriander en rode peper
  • Kip Yakitori, beef Yakitori
  • Gekruide Basmati rijst

DESSERT:

  • Limoen met groene thee gebak en witte chocoladecream
  • Lychee sorbetijs

 

 

 

FLOATING DINNER BICKERS AAN DE WERF € 47,50 pp

Het programma bij een floating dinner; voorgerecht aan boord, hoofdgerecht in het restaurant Bickers aan de Werf, en nagerecht met koffie en thee aan boord van de Lelie.

BICKERS VOORGERECHT € 12,50 pp MAAK EEN KEUZE:

  1. Mosterdsoep met crème fraîche en bieslook geserveerd in een Chapeau de Pain
  2. Amsterdamse garnalenkroketjes met gefrituurde peterselie en toast van brioche
  3. Seizoen gerecht (bijv asperges)
  4. Caesar salade met Romana sla, Parmezaanse kaas, ei, croutons, ansjovis en Caesar dressing
  5. Carpacciorol van rund met pesto, Parmezaanse kaas en rucola

BICKERS HOOFD GERECHT € 25,- pp

MAAK EEN KEUZE:

  1. “Charlie’s Heaven” Salade met gebakken gamba’s en sashimi van tonijn met verse gember, wasabi en soja
  2. Tonijn van de plaat gebakken met nori en sesamolie geserveerd met Japanse noedels en paksoi
  3. Tournedos op de plaat gebakken met peultjes en geserveerd met krieltjes uit de oven
  4. Seizoen gerecht
  5. Melanzane alla parmigiana, ovenschotel van aubergine, tomaat en buffelmozzarella en verse basilicum en rucola sla

BICKERS aan de werf GRAND DESSERT € 10,- pp

appeltaartjes of appel strudel

Chocolade mousse van 80% pure chocolade

Slagroomsoesjes

Vers rood fruit van het seizoen

OPTIONEEL:

Koffie en thee € 3,- pp

Van Wees chocoladelikeur € 3,- per glas

MINIBAR: € 4,50 per flesje Whisky, Gin, Cointreau, Bacardi, Wodka, Jenever

Jenever/ Vieux/ Bacardi: € 2,75 per borrel

Port: € 3,- per glas


 

SINAR BULAN CATERING

 
Sinar Bulan

Els en Yvonne van Sinar Bulan zijn professionele Balinese danseressen. Daarnaast maken ze authentieke Indonesische rijsttafels onder begeleiding van moeders. We cateren in bij de westelijke eilanden tijdens de vaart, zodat de saté en groenten nog lekker knapperig en super  vers aan boord komen. Zij bereiden het buffet met 100% HALAL vlees en op verzoek vervangen ze de sateh babi ( varken) voor sateh ajam ( kip) zodat het buffet volledig geschikt is voor moslims.

Als het van te voren wordt doorgegeven houden ze natuurlijk ook rekening met allergieën of vegetariërs.
Exclusief voor de Lelie is Jatayu ( ook een Balinese danseres ) gastvrouw in traditionele Balinese kleding.

 

SINAR BULAN INDONESISCHE RIJSTTAFEL € 30,-  pp

  • Nasi Putih : witte rijst
  • Daging Rudjak : pikant gestoofd rundvlees
  • Ajam Bali : kipfilet in pikante uiensaus
  • Sajoer Lodeh : in kokosmelk bereide groenten met stukjes tempeh
  • Sambal Goreng Telor : ei in sambalsaus
  • Sateh Babi : stokje geroosterd varkensvlees met pindasaus
  • Atjar Tjampoer : zoetzure groenten
  • Seroendeng : gebrande kokos met pinda’s
  • Kroepoek : gefrituurde garnalenchips

Optioneel SPEKKOEK € 2,- pp

AFNAN CATERING

Chaymae-Berhniche

Chaymae Berhniche  is de specialiste om lekkere gerechten te maken met een twist waarbij de traditionele keuken van Marokko de basis vormt.

Speciaal voor op de Lelie heeft zij een Marokkaans buffet samengesteld,

maar ze kan op verzoek veel meer aanbieden uit de heerlijke Marokkaanse keuken.

Ze zal zelf de bediening en uitleg aan boord van de Lelie doen.

 

AFNAN MAROKKAANS BUFFET € 30,- pp 100% HALAL

+ € 30,- bezorgkosten & gastvrouw ( 2 uur € 90,-, 2,5 uur € 105,-, 3 uur € 120,-)

VOORGERECHT

      • Kipbastilla of visbastilla
      • Briwat: driehoekjes gevuld met kip en ui
      • Marokkaanse soep: harira of erwtensoep
      • Marokkaanse pannenkoeken met honing of olijfolie en jam

HOOFDGERECHT

      • Gevulde calamaris in tomatensaus
      • Div. soorten couscous ook vegetarische
      • Tajine : vlees kip of vegetarische
      • Gestoomde vermicelli met zoete kip abrikozen en pruimen

NAGERECHT

      • Driehoekjes van amandelspijs gedoopt in honing dadelcake
      • Sinaasappel wortelsalade met rozenwater kaneel en suiker
      • Griesmeelcake met siroop van rozenwater
      • Verse Marokkaanse muntthee of Jasmijnthee
      • Marokkaanse koffie met een snufje peper en kaneel

 

TE VROEG VOOR EEN HEEL BUFFET?
KIJK DAN NAAR DE SOEP EN SALADE SCHOTELS